Hoe kunstgras onderhouden?

Ook kunstgras heeft onderhoud nodig. Gelukkig is het onderhoud van kunstgras echt minimaal. Om ervoor te zorgen dat je kunt blijven genieten van je kunstgras, hebben we een aantal tips voor het onderhouden van kunstgras. Met deze tips blijft je kunstgras mooi en kan je blijven genieten!

Verwijder bladeren en takjes van het gras
Door blad en takjes van het kunstgras te verwijderen blijft het gras schoon. Bovendien voorkom je dat zaden gaan kiemen waardoor onkruid ontstaat. Bladeren en takken zijn overigens totaal niet schadelijk voor het kunstgras. Wanneer er veel blad op het kunsgras ligt en zich ophoopt, is het wel mogelijk dat water minder goed wegloopt in de grond. Takken en bladeren kunnen gewoon met een bezem of met de hand worden verwijderd.

Verwijder onkruid
Het kan natuurlijk voorkomen dat er toch wat onkruid ontstaat in je kunstgrasmat. En dan met name aan de randen. Onkruid kan je vaak eenvoudig met de hand verwijderen. Mocht je relatief veel last hebben van onkruid, neem dan contact met onze klantenservice. We adviseren je graag over het gebruik van een onkruidverdelger of andere oplossing.

Verwijder mos en algen
De kans op mos en algengroei op een kunstgrasmat is erg klein. Mocht je last hebben van mos of algen, gebruik dan geen bleekwater. Bleekwater tast namelijk niet alleen de mos en algen aan, ook je kunstgras zelf. Je kan mos en algen handmatig verwijderen of met een verdelgingsmiddel. Onze klantenservice adviseert je graag over het meest geschikte product.

Verwijder urine en poep van huisdieren
Urine en poep van huisdieren gaan na een tijdje stinken. Dus als je lang wilt blijven genieten van je kunstgras, adviseren we je om urine en poep van huisdieren te verwijderen.

Borstel regelmatig de kunstgrasmat
Door gebruik van het kunstgras gaan na verloop van tijd de grassprieten langzaam hangen of liggen. Door met een harde bezem licht het kunstgras tegen de pool in te borstelen, schud je het kunstgras weer op zijn plek. Hoe vaak je moet borstelen is afhankelijk van het type kunstgras en de mate van gebruik.

Controleer de hoeveelheid zand of granulaat
Controleer wanneer het kunstgras met zand of granulaat is ingestrooid regelmatig of er nog voldoende zand of granulaat op het gras ligt. Voldoende zand of granulaat houd het kunstgras langer mooi en de grassprieten overeind.

Zijn er nog vragen onbeantwoord? Download dan de brochure van Royal Grass kunstgras over het onderhouden van kunstgras of neem contact op met onze klantenservice. We geven je graag advies over het onderhoud van kunstgras.