Chinees hardsteen spotted blue dankt haar naam aan de blauw grijze kleur van het gesteente. Chinese hardsteentegels geven ieder huis of tuin een unieke uitstraling. Spotted blue is erg populair, betaalbaar en verkrijgbaar in verschillende varianten met elk unieke eigenschappen.

Chinees hardsteen gezoet
Wanneer chinees hardsteen spotted blue heel licht wordt gepolijst, dan spreekt men over gezoet chinees hardsteen. Zoeten wordt toegepast om de zaagsporen te verwijderen. Dit maakt de tegel donkerder. Doordat de toplaag donkerder is dan de onderliggende laag, zijn krassen bij Chinees hardsteen gezoet zichtbaar. Door UV-straling in het zonlicht wordt de ‘zoetlaag’ echter afgebroken en krijgt de tegel langzaam zijn lichtere, originele blauw grijze kleur. Hierdoor zijn krassen vrijwel niet meer zichtbaar. Wanneer u spotted blue binnen gebruikt, bijvoorbeeld als vloertegel, dan blijft de zoetlaag onaangetast door UV-straling en behoud de hardsteentegel zijn kleur.

Chinees hardsteen gevlamd / gebrand
Wanneer u op zoek bent naar een natuursteentegel met een robuuste uitstraling en een ruw oppervlak, dan past Chinees hardsteen gevlamd bij u. Na het zagen van de hardsteen tegel wordt de tegel met vlammen verhit waardoor er stukken vanaf springen. Hierdoor krijgt de tegel een ruw, grof oppervlak. Na afkoeling wordt de tegel bij een normale temperatuur geborsteld. Hierdoor wordt het oppervlak weer vlak, maar blijft deze wel ruw. Spotted blue gevlamd wordt vanwege het ruwe oppervlak vaak gebruikt rondom zwembaden.

Spotted blue aanbiedingen
Op onze website vindt u regelmatig natuursteen aanbiedingen. En voor ons gehele assortiment bent u altijd welkom in onze showroom en showtuin in onze vestiging.

 
€  excl BTW
 
€  excl BTW
Aantal
Ergens anders goedkoper gezien?
Laat het ons weten!
Typ bovenstaande code over.

Anderen kochten ook:

Anderen kochten ook:

 • 25 KG Brekerzand 0-4mm
  € 4,50 per zk € 3,72 excl btw
 • Opsluitband 05x15x100 cm antraciet EX
  € 3,95 per st € 3,26 excl btw
 • Opsluitband 06x20x100 cm antraciet EX
  € 4,95 per st € 4,09 excl btw
 • Plaatzand-Ophoogzand in Bigbag 1400kg = 1m3
  € 39,95 per bb € 33,02 excl btw